Projekt farmy v Keni

23. 9. 2013 0:00
Rubrika: Nezařazené

V Keni můžete dělat hromadu věcí. Podporovat vzdělání přes adopci na dálku je chvályhodné. Můžete se o lidi postarat nejrůznějším způsobem podle toho, co kdo zrovna nejvíce potřebuje. Mezi tím vším však vynikají projekty: Pomožme lidem tak, aby pak byli schopni se o sebe sami postarat. A to třeba nejen o sebe, ale i o své rodiny a blízké. Tímto směrem mířil i projekt naší farmy.

Otec Gonzalo, rodilý černoch, původem z Nigerie, dlouho zvažoval, až nakonec koupil půl kilometru čtverečního půdy v Mavoloni. Hned nastal druhý problém. Půda může být úrodná, ale není-li voda, člověk toho moc nevypěstuje. Proto se vykopaly dvě velké nádrže 30x30x2 metry, které zadržují vodu v období dešťů, což je dvakrát do roka, a tuto vodu je pak možné použít k zavlažování v období sucha.

A kdo na této farmě pracuje? Je to 20 nejchudších místních rodin. Nejen, že pracovali na jejím oplocení, pak na vykopání nádrží, ale po zasetí již nyní netrpělivě očekávají první úrodu.

  

 

A plány do budoucna? Rozšířit zemědělskou produkci a více využít potenciál farmy. Ve stádiu zvažování je také škola pro děti z těchto nejchudších rodin a další užitečná zařízení, která by pozvedla celé místní okolí.

Velké poděkování patří sponzorům. Růst této skupiny může umožnit další rozšiřování projektu.

Fotogalerie: https://www.signaly.cz/fotky/57014

Zobrazeno 657×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio